Kwas siarkowy 90-91% do oznaczania tłuszczu według Gerbera i oznaczania azotanów w mleku – Scharlau
Additional information
Wielkość opakowania | |
---|---|
Nr katalogowy | |
Producent: | |
CAS: | |
UN | |
ADR |
POBIERZ KARTĘ PRODUKTU
POBIERZ KARTĘ POZIOMU JAKOŚCI
POBIERZ KARTĘ CHARAKTERYSTYKI PRODUKTU
PRODUCENT: SCHARLAB
Sulfuric acid, solution 90 – 91% w/w
– Synonyms: Sulphuric acid
– H2SO4
– M = 98,08 g/mol
– CAS [7664-93-9]
– EINECS-No.: 231-639-5
– Density: 1,81 g/cm3
– Solub. in water: (20 ºC): miscible
– Boiling point: ~ 300 ºC
– Vapour pressure: (20 ºC) ~ 0,0001 hPa
– LD 50 (oral, rat): 2140 mg/kg (pure substance)
– EC-Index-No.: 016-020-00-8
– ADR: 8 C1 II UN 1830
– IMDG: 8 II UN 1830
– IATA/ICAO: 8 II UN 1830
– GHS-signal word: Danger
– GHS-H sentences: H314
– GHS-P sentences: P260 – P303+P361+P353 – P305+P351+P338 – P321 – P405 – P501a
– Tariff number: 2807 00 00 00
– Applications: analytical chemistry, for determination of: fats and nitrates in milk.
SPECIFICATIONS
assay (acidimetric): 90 – 91 %
density (15°/4°): 1,820 – 1,825
nitrates (NO3): max. 0,00002 %
suitability for determination of fat in milk: passes test
Avoid exposure to light