Ampicylina, sól sodowa , antybiotyk dla biochemii – Scharlau
Additional information
Wielkość opakowania | |
---|---|
Nr katalogowy | |
Producent: | |
CAS: |
POBIERZ KARTĘ PRODUKTU
POBIERZ KARTĘ POZIOMU JAKOŚCI
POBIERZ KARTĘ CHARAKTERYSTYKI PRODUKTU
PRODUCENT: SCHARLAB
Ampicilline, sodium salt, for b. p
– Synonyms: D(-)-a-Aminobenzylpenicillin sodium salt
– C16H18N3NaO4S
– M = 371,39 g/mol
– CAS [69-52-3]
– EINECS-No.: 200-708-1
– Melting point: 238 ºC
– LD 50 (oral, rat): > 5314 mg/kg
– GHS-signal word: Danger
– GHS-H sentences: H334 – H335 – H315 – H319 – H317
– GHS-P sentences: P285 – P261 – P305+P351+P338 – P321 – P405 – P501a
– Tariff number: 2941 10 20 90
– Applications: in biochemistry, antibacterian, for pharmaceutical use.
SPECIFICATIONS
assay (HPLC, on dried sample): 91,0 – 102,0 %
specific rotation([a]20�/D; c = 0,2, H2O): + 258 º – + 287 º